Aktiviteter og opplevelser i området

Fra Kolonihagen på Landet er det gåavstand til et godt utvalg av butikker på Rudshøgda, opplevelser gjennom hele året på Prøysenhuset ( www.proysenhuset.no ) og Simenstad gård ( www.simenstadgard.no ).

Pilgrimsleden ( http://pilegrimsleden.no ) går gjennom området og gir grunnlag for fine turmuligheter. En kveldstur til den 500 år gamle Tokstadfurua som er et fredet naturminne, og har stått her siden reformasjonen. Siste helg i juni arrangeres årlig pilgrimsgudstjeneste ved Tokstadfurua, som er Hedmarks største bartre. Det er flere ridestier og terrengløyper i området og hos nabo´n Tokstad gård er det muligheter for stallplass.

Med sykkel langsetter Præstvegen nås steder som Lier gård ( http://liergard.no ) og Sveinhaug Gård og Historiske Pensjonat ( www.sveinhauggard.no ). I området finnes flere spennende Mjøsgårder ( www.mjosgardene.no ) , som byr på smakfulle og autentiske opplevelser. Helgøya Klatrepark ( www.helgoyaklatrepark.no ) gir utfordringer for store og små.

Gode lokale råvarer og produkt finnes i den døgnåpne gårdsbutikk og kaféen på Kvarstad gård ( http://kvarstad-gaard.no ), hos Braastad Epler ( www.braastadepler.no ) eller på Matfatet i Brumunddal ( http://matfatetringsaker.no ).

Kolonihagen på Landet ligger tett på Mjøsa, Norges største innsjø med gode bade- og fiskemuligheter. Verdens eldste hjuldamper i rutetrafikk, Skibladner ( www.skibladner.no ), har stopp både i Hamar og Moelv. Infoteket ( http://infoteket.no ) på Tingnes leier ut kajakker og tilbyr kajakk-kurs. Rib Safari Mjøsa ( www.destinasjonsservice.no ) er annen mulighet.

Sjusjøen på 850 m.h.o. byr på flotte vinteropplevelser og ligger 35 km fra Kolonihagen på landet. Et lett tilgjengelig skogs- og fjellterreng med preparerte løyper fra tidlig vintersesongen til tidlig vår. Hesteturer er mulig med utgangspunkt i Mesna Islandshester ( www.mesna.no ) og Sjusjøen Husky Tours ( www.sjusjoenhuskytours.no ) byr på gode hundeturer.

Hamar med ulike aktiviteter i Vikingeskipet ( http://vikingskipet.com ), på Domkirkeodden ( http://domkirkeodden.no ) og Ankerskogen ( www.ankerskogen.no ) er ikke langt unna. Det samme gjelder Lillehammer med Maihaugen ( www.maihaugen.no  ) og Lillehammer Olympiapark ( www.olympiaparken.no ). Hunderfossen Familiepark ( https://hunderfossen.no ) og Hafjell Alpinsenter ( www.hafjell.no ) ligger 50 km fra Kolonihagen på Landet med aktiviteter sommer og vinter.

Mesna Opplevelser & Overnatting ( www.mesna.no ) er et helårlig aktivitetssenter med hundekjøring, ridning, elvepadling og langbueskyting. Birkebeinerspelet ( www.birkebeinerspelet.no ) spilles i februar.  

VEIEN TIL ET GODT LANDLIV STARTER MED EN EGEN KOLONIHAGE PÅ LANDET!