KOLONIHAGE PÅ LANDET

En Kolonihage på Landet i Løykjedalen på Rudshøgda gir deg tilgang til en egen økologisk parsell, med gode muligheter for vitaminpåfyll fra egen kjøkkenhage. Ved å eie et lite hus med tilgang til en egen parsell er en tettere på naturens kretsløp, og egen bærekraftig matproduksjon. Hver eier steller sitt eget lille hus og driver sin parsell som på et lite småbruk.

Parsellene ligger på grunnen til husmannsplassen Øvre Harstad, hvor det har vært dyrket mat i generasjoner. God jord, naturlig drenering og solrike lier, ga de rette forutsetninger for tidlig bosetting. Et frodig kulturlandskap tett på andre bønder som produserer mat. Her er det erfaringer og kunnskap å hente om matproduksjon. Husmannsplassen AS og bonden på Tokstad gård byr gjerne på sine erfaringer, tjenester og tilrettelegger for et godt landliv.

Det er gåavstand til et godt utvalg av butikker på Rudshøgda, tilgjengelige opplevelser gjennom hele året på Prøysenhuset og på Simenstad gård. Vi forutsetter at du får ”naboer” med grønne interesser og fingre. Fredelige øyeblikk med en kaffekopp på trammen, en trivelig prat over gjerdet og sommeridyll i en blomstereng full av markblomster.

På Tokstad gård har uthuset areal for stallplass. Det er nok av utearealer og beiter for dyr en ønsker å bringe med seg til Kolonihagen på Landet. Det er flere ridestier og terrengløyper i området. Skal du ut og reise, så kan ditt husdyr - kjæledyr tilbringe ferien på Tokstad gård.

VEIEN TIL ET GODT LANDLIV STARTER MED EN EGEN KOLONIHAGE PÅ LANDET!